Wat doet V.E.K.?

Allereerst natuurlijk het belangrijkste: iedere week turnen en/of dansen, oftewel lekker bewegen in de sporthal van Sportcomplex Het Bosch in Lexmond of in de Copper in Hei- en Boeicop. Maar naast iedere week trainen en oefenen wordt er nog meer gedaan:
 
Er worden onderlinge wedstrijden gehouden. Dit zijn clubwedstrijden, waarbij aan het einde van de dag bekend is, wie binnen z’n eigen groep de beste van de club is over 4 of 5 onderdelen. Voor meisjes zijn dit de onderdelen: brug, lange mat, balk en sprong. Voor de jongens zijn dit de onderdelen: brug, lange mat, rekstok, sprong en ringen. Degene die de meeste punten van allemaal haalt, wint dan ook nog eens de clubwisselbeker. Ook worden er interne groepswedstrijden gehouden voor de recreanten. Daarbij is het niet alleen belangrijk wel groep het beste heeft gepresteerd maar ook hoe de groep zich aan de jury presenteert.
 
Daarnaast wordt er ook deelgenomen aan andere wedstrijden, zoals springwedstrijden, regiowedstrijden en uitwisselingswedstrijden met andere verenigingen. Eens in de 2 jaar wordt er een uitvoering gehouden, waaraan alle leden deelnemen. Er is een variatie aan turn-, jazz-, streetdance-, gym- en acro-nummers. En eens in de 4 jaar gaat er een aantal leden van V.E.K. naar de Wereld Gymnaestrada en doet hier ook zelf aan mee. Dit unieke evenement, zonder enig wedstrijdelement, is een evenement dat elke 4 jaar wordt gehouden.
 
Naast het trainen en de wedstrijden om, worden er diverse activiteiten gepland. Denk bijvoorbeeld aan een leuke afsluiting van het seizoen, gezellig en sportief met elkaar.